In de zomer dragen veel mensen meer kleuren dan in de winter. Ik draag in de winter ook iets minder kleurrijke kleding, gewoon omdat dat ook beter bij het seizoen past (koud, guur en regen/sneeuw) en ik heb het echt vaak koud tijdens de herfst en winter. Heel veel vrouwen dragen donkere kleuren waaronder zwart en/of donkerblauw omdat het een favoriet is. “Zwart verhuld heel veel”, hoor ik vrouwen vaak zeggen. Dat klopt ook wel want donkere kleuren vallen minder op dan lichte kleuren.

Zwart staat voor
Alleen is zwart (net als wit) geen kleur uit het spectrum van kleuren maar net als alle andere kleuren geeft zwart ook zeker een bepaalde boodschap af. Ben jij je daar bewust van?
Zwart staat voor:

  • Krachtig
  • Formeel
  • Associatie met rouw
  • Elegant

Zwart oogt ook eerder “harder” in je gezicht dan bijvoorbeeld donkerblauw. Wanneer je meer lijntjes in je gezicht hebt en schaduwen onder je ogen hebt dan zou dat juist meer opvallen wanneer je zwart draagt. Ga dan voor grijs, donkerblauw of donkerbruin, uiteraard afhankelijk van welke nuance je mooier maken.
Ook is deze “kleur” nooit UIT de mode en je kan het gebruiken als basis om je garderobe compleet te maken.

Hulp nodig?
Kan ik jou helpen met het vinden van de perfecte (zwarte) outfit? Of misschien kan ik jouw kledingstress wegnemen en jouw garderobe up to date maken? Mail of bel mij en ik help je graag. Graag eerst even kennismaken? Dan kunnen we ook een skype afspraak maken. Leuk om je dan ook te “ontmoeten!”

Look good, feel good… niet voor even maar je hele leven.
x Silvana

Trui: Turnover (oldie)
Broek: Ibana
Pet: Kringloop
Laarzen: Isabel Marant (oldie) soortgelijk hier
Oorbellen: Hinth

Deel met de wereld: