De winter is maar net begonnen of de winkels liggen weer klaar met hun sale producten. In februari 2019 liggen de winkels weer vol met het nieuwe seizoen, namelijk de lente en zomer items. Dat vind ik ook als stylist soms een beetje verwarrend. Maar goed.. het is zoals het is en sale shoppen kan ook heel fijn zijn want je hoeft niet perse te shoppen voor alleen je winteritems.

Sale shoppen 
Tijdens de sale kan je namelijk ook heel goed shoppen naar items voor het nieuwe seizoen. Wat ik meestal doe is vooruit kijken naar welke kleuren en trends er in het nieuwe seizoen te zien zullen zijn zodat wanneer ik ga sale shoppen ook soortgelijke items in de sale koop en deze items ook door kan dragen in het nieuwe seizoen. Bijvoorbeeld een mooie dunne wollen trui. Wanneer in Nederland zo’n beetje de lente begint is het vaak nog steeds koud dus een mooie dunne wollen trui van goede kwaliteit is nu goed te shoppen in de sale.

Kleuren 2019
Volgens Pantone zijn dit de kleuren voor 2019. Zijn er kleuren die je aanspreken en die je ook mooier maken? Ga dan voor de items in de sale met deze kleuren.

Mijn drie gouden (sale) shopping regels:
Ik koop in de winter sale items voor de lente en zomer en wanneer de summer sale begint dan koop ik items die goed door te dragen zijn in de winter. Zoals de maxi dresses, rokken of jeans.  Ik deel graag mijn drie gouden sale shopping regels met jou. Deze zorgen er voor dat je geen miskopen doet, ook niet in de sale.

1. Maakt het je mooier? Dus zijn het de juiste kleuren, pasvormen en stijl voor je?
(Geen idee wat je mooier maakt? Dan is de Masterclass Styling zeker wat voor jou!)
2. Kan je het 3x verschillend combineren met de kledingstukken die je thuis hebt hangen?
(Weet jij niet wat je allemaal hebt in je garderobekast? Informeer naar de Styling pakketten.)
3. Ga je het ook echt dragen?

Heb je 1 keer met NEE geantwoord dan laat je het hangen. Het heeft geen enkele zin om datgene dan te kopen waar je niets mee kan waarna het uiteindelijk toch op de stapel van de miskopen terecht komt.

Hulp nodig?
Geen idee hoe je jouw sale items kunt vinden in de sale? Laat mij je helpen om dit samen te bereiken. Stuur mij een mail of bel/whatsapp mij. Lijkt mij heel leuk je te ontmoeten.

Look good, feel good… niet voor even maar je hele leven!
x Silvana

Credit: Kleurenkaart modekleuren lente/zomer 2019, © Pantone.