Laatst las ik een column van styliste Esther Coppoolse over haar f**k it lijst. Ik heb er ook eentje, die word gaande weg het jaar aangevuld. De items die jou echt niet mooier maken, die komen op de f**k it lijst. Geen vinyl en culotte broeken voor mij. Vinyl droeg ik toen ik jong was maar nu vind ik een lederen broek veel meer bij mij passen qua stijl. Een culotte siert je alleen als je 1.78 bent en hele lange benen hebt. Dus die sla ik dan ook graag over.

Wanneer je deze f**k it lijst maakt dan krijg je helder en word je ervan bewust wat bij je past en wat niet, waar jij je goed bij en/of in voelt. Deze lijst helpt je ook tijdens het shoppen omdat je de dingen die je op die lijst hebt staan dus niet aan gaat kopen en dat scheelt je een hoop miskopen. Wat zou nou echt een aanvulling kunnen zijn aan je garderobe anno 2018?  En wat komt er op jouw f**k it lijst te staan? Uiteraard gaat het erom waar jij je mooi en prettig in voelt, of het nou in is of niet.

In mijn vorige style blog heb ik je 5 trends in 2018 laten zien. Maar welke items gaan niet meer mee in 2018 en mag je opbergen dit seizoen? Of misschien gaan ze wel op jou f**k it lijst 😉

  1. Maxi lengtes rokken – Ga voor de nieuwe midi lengtes, leuk met een paar stoere bikers eronder of sneakers.
  2. Cold shoulder tops – Geen tops met blote uitgesneden schouders, ga voor een asymmetrische cut top of helemaal off shoulders.
  3. Chokers – Leuk geweest maar nu mogen ze weer de kast in. Investeer in een paar statement oorbellen.
  4. Bucket Bags – Ga voor (rieten) ronde modellen.
  5. Faux Bohemian – Wanneer je een festival bezoekt of op vakantie gaat naar een warm landje, prima.
  6. Bomber jackets – Ik draag dit model gewoon door 🙂 Maar de nieuwe modellen zijn meer tailored fit.

Gooi mooie items niet weg, bewaar ze in een afgesloten kledingzak. Als je ze naar 1 jaar niet gemist hebt dan weet je zeker dat je ze ontgroeid bent en kan je ze dan met een gerust hart laten gaan.
Heb jij hulp nodig bij het samenstellen van jouw f**k it lijst omdat je niet weet wat nou precies bij je past of wat je nog mooier maakt op het gebied van kleding, kleur en stijl? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of stuur mij een mail. Bellen mag ook.

Look good, feel good!
x Silvana