Afgelopen weekend mocht ik weer bij de Bijenkorf, dit keer in Maastricht, kleur- en stijladviezen geven. Zo leuk om te doen en wat ben ik dankbaar voor deze opdrachten want het geeft mij ook altijd weer veel inspiratie. Elk seizoen hebben ze een ander thema en dit keer is het thema de kracht van kleur. Ik heb eerder twee blogs geschreven wat de kleur rood en geel voor boodschap af kunnen geven. LOVE voor deze kleuren!

BEWUST 
Ben jij jezelf bewust wat kleuren voor boodschap af geven en wat je daarmee kunt vertellen? Als jij aankopen doet op het gebied van kleding, denk jij dan ook na over welke kleuren je mooier maken?
Na het stellen van deze vragen bij passerende klanten afgelopen weekend kreeg ik toch vaak een verbaasde look en antwoord dat ze daar helemaal niet over nadenken en daar niet bewust mee bezig zijn tijdens het shoppen.

NUANCES
Deze klanten mocht ik dus laten ervaren wat kleuren met je uitstraling kunnen doen. Niet met mijn kleurendoeken maar “gewoon” met kleding/ kleuren uit de winkel. Ik liet ze 4 nuances van groen zien en stelde vervolgens de vraag welke kleur groen ze aansprak en welke niet. Intuïtief weet je eigenlijk wel welke kleuren je mooier maken maar kan je door je omgeving (lees als in partner, moeder of vrienden) worden beïnvloed. Waardoor je “vergeet” welke kleuren je echt mooier maken! Enfin, de gekozen nuance was ook bij de meeste de “juiste” kleur voor ze.

TIP!
Mijn advies is: Kijk verder dan je neus lang is en kijk of de kleur je mooier maakt. Laat een bepaalde nuance je juist stralen, jonger lijken, frisser ogen? Dan is dit een nuance (kleur) die je mooier laat ogen. Of juist het tegenovergestelde, dat je er juist flets, vermoeid, ziekjes of geel uit gaat zien? Dan laat deze kleur/nuance dan fijn hangen. We willen er mooier uitzien toch? Dus neem geen concessies met “kan wel maar…” of “leuke trend kleur dus..” NEE! Scheelt je gelijk weer een aantal miskopen.

Hulp nodig?
Heb jij hulp nodig bij het bepalen welke nuances/kleuren je mooier maken? Stuur mij een bericht per email of bel mij. Ik help je graag op weg op het gebied van kleding, kleur en stijl. We gaan voor #elkedagstijlvol!

Look good, feel good…. niet voor even maar je hele leven
Silvana x