Wetenschappelijk bewezen: Wij mensen hebben maar 7 seconden nodig om iemand van top tot teen te scannen. Bizar toch? Je hebt dus “maar” 7 seconden om een eerste indruk achter te laten. Wat is nou die goede eerste indruk? Sta jij daar weleens bij stil?  De eerste indruk bestaat uit intonatie (je stem), verbaal (wat je zegt)  en NON-verbaal (hoe je beweegt en hoe je eruit ziet). Als je nog niet gesproken hebt valt uiteraard als eerste het non-verbale op. Dus wil je dat dit ook echt top is maar wat top is, is natuurlijk voor iedereen anders.

Zelf kunnen
Weet jij wie jij bent? Wat jij wilt uitstralen? Wat je stijl is? Tegenwoordig word er bijna van je “verwacht” dat je weet welke stijl je hebt, dat je toffe combinaties kunt maken en dat je weet hoe je een goede eerste indruk achter kunt laten. Er zijn genoeg vrouwen en mannen die dat prima zelf kunnen maar er zijn er ook genoeg die dat niet kunnen of gewoonweg er geen tijd voor hebben. Vrouwen en mannen die er geen feeling mee hebben of het ook echt niet leuk vinden. Lang leve internet toch, zou je denken? Want je kan er zoveel van leren en inspiratie opdoen….

Goed gevoel
Voor een groot deel klopt dat ook wel dat je fijn inspiratie kunt krijgen via internet (en misschien wel via magazines). Alleen kan het zomaar zijn dat je een overkill krijgt aan informatie waardoor je onderweg naar het samenstellen van je eigen unieke stijl het echt niet meer ziet. Zeker vooral omdat de modetrends met de minuut verandert. Dan is het heel fijn wanneer er iemand voor je is om jou te helpen met je uitstraling en je garderobe zodat jouw eerste indruk ook echt goed is én ook echt JOU is. Als stylist / personalshopper én als mens is het voor mij het allerbelangrijkste dat jij je goed voelt in een fantastische outfit wat ook echt bij jouw identiteit past.

Picture by Cheryll van Weert Photography

Hulp nodig?
Ben jij benieuwd naar hoe wij samen gaan bereiken dat jouw eerste indruk altijd top is? Stuur mij een mail of bel mij om een vrijblijvende afspraak te maken.

Look good, feel good… niet voor even maar je hele leven!
x Silvana