De sale is alweer in volle gang. Dit is natuurlijk dé kans om ook een prachtige paar schoenen op de kop te tikken voor een prikkie! Ondanks de geweldige prijzen, zitten er af en toe nog wel wat haken en ogen aan een paar shoes in de uitverkoop. Daarom heb ik 7 tips zodat je de beste SHOES in de sale aankoopt.

Zelf ben ik een grote fan van de Isabel Marant schoenen. Eh eerlijk, nee ze lopen niet altijd even lekker maar ik vind de style die de schoenen uitstralen gewoonweg te gek.  En ze matchen elke keer weer bij de outfits die ik draag en maken mijn outfit helemaal af. Ik heb ook zeker wel graag schoenen aan die minder aan de prijs zijn, als ze maar zijn gemaakt van natuurlijke producten. Zoals het merk Allstars, Nubikk of Unisa, deze schoenen zitten gelijk goed en zitten alsof je op sloffen loopt. Ook niet geheel onbelangrijk toch?

Ik hou van schoenen en geef je graag enkele tips mee hoe kan je de beste shoes in de sale kan shoppen. Met deze 7 tips weet ik zeker dat je een heel eind gaat komen!

  1. Let er om te beginnen op dat je altijd met een paar schoenen de winkel uitloopt die dezelfde maat hebben. Schoenenwinkels controleren hier wel op, maar het kan altijd zo zijn dat er door bijvoorbeeld de drukte, uiteindelijk een maat 36 en 39 in je schoenendoos belanden.
  2. Het is leuk dat er zoveel schoenen in de winkel staan, ready om gepast te worden, er zitten echter ook nadelen aan. De sale duurt meestal wel een aantal maanden. Gedurende deze maanden staat meestal de rechter schoen in de winkel. Deze rechter schoen staat bloot aan (buiten)licht en passen mensen passen deze regelmatig. Het gevolg hiervan is dat de schoen kan gaan verkleuren. Vooral (pastel getint) suède is gevoelig voor licht en kan gemakkelijk verschieten. Let daarom altijd op kleurverschil. Het is zonde om, ook al is de prijs nog zo goed, met twee verschillende schoenen te lopen.
  3. Ook kan er verschil zijn in het materiaal. Dit heeft meestal niks met de sale te maken maar ligt vaak aan het leer of suède. Vooral bij leren laarzen, die uit een grote lap leer bestaan, kan er verschil in het materiaal zitten. De ene laars is dan glad en glanzend, de andere stroef met veel structuur.
  4. In de winter sale zijn laarzen onvermijdelijk. Let hierbij altijd op de ritssluiting. Mocht de rits niet goed of lekker sluiten kan je altijd naar de schoenmaker gaan. Of met een stukje kaarsvet voorzichtig tegen de rist aan wrijven. Door de kaarsvet gaat de rits makkelijker en soepeler open.
  5. Zit de ene schoen net wat strakker dan de andere schoen? Geen nood! Dit kan veroorzaakt zijn door het vele passen van de ene schoen. Of door het feit dat de ene voet wat groter en/of breder is dan de andere voet. Houdt er rekening mee dat schoenen altijd wat uitlopen in de breedte (nooit in de lengte). Bij suède gaat dit sneller dan bij leer. Schoenen gaan altijd naar je voet staan.
  6. Een veel gemaakte fout is dat mensen in de winkel een suède schoen ‘goed’ gaan zitten wrijven. Doe dit nooit met de hand! Het is een feit dat de handen van de mens altijd vet afgeven waardoor het suède vettig wordt en zelfs van kleur kan gaan veranderen. Het ‘goed’ wrijven van suède is een kwestie van de schoen opborstelen met een zachter borstel.  Op deze manier wordt het vet eruit geborsteld en blijft de schoen mooi.
  7. Een nieuw paar schoenen blijft het mooist wanneer je ze goed verzorgt. Spray je schoenen altijd in met een impregneer spray tegen vocht en vuil. Leren schoenen dienen opgepoetst te worden. Suède schoenen dienen opgeborsteld te worden om het vuil eruit te halen en vervolgens ingesprayd te worden met een impregneer spray. De schoenerkoper kan je adviseren over welke schoen je hoe moet verzorgen. Zo blijven je schoenen het mooist.

Grote fan van fashionable schoenen maar onbetaalbaar voor jou? Ga deze periode online shoppen naar jouw fav designer schoenen voor een “prikkie”.
www.mytheresa.com
www.netaporter.com
www.mayke.com

Look good, Feel good!
x Silvana

Foto’s by Cheryll van Weert