Bij de laatste garderobecheck kwam er een jurk tevoorschijn die niet echt een favoriet was van de klant. Na een aantal aanpassingen van deze jurk draagt de klant nu de jurk met veel plezier en combineert de jurk ook makkelijker. Hoe fijn om mijn klant te kunnen laten zien dat door een simpele aanpassing haar twijfelachtige jurk nu een waardevolle aanwinst is geworden.

3 stapels
Tijdens een garderobecheck komen er heel veel kledingstukken en andere items met betrekking tot je uitstraling door mijn vingers. Nadat de klant de opgegeven huiswerk heeft gedaan voordat ik kom, blijven er items over die op drie stapels terecht zijn gekomen. Namelijk 1. de blijvertjes 2. de twijfelaars en de 3. de weggevers. De 3e stapel is meestal sowieso de deur al uit voordat ik kom dus blijven er twee stapels over wat blijft. Allereerst gaan we de twijfelaars bekijken en vragen we ons af: waarom zijn het twijfelaars? Hoe kunnen we de twijfelaar nieuw leven inblazen als het een blijvertje gaat worden. Dus als in hoe kunnen we dit opnieuw gaan combineren en dragen. Vaak is het een twijfel terwijl het item misschien maar een kleine aanpassing nodig heeft waardoor je het weer maximaal gaat dragen.

Dé stijltips
Graag deel ik 7 kleine aanpassingen/stijltips die een groot effect kunnen hebben op je totale uitstraling.
1. de lengte van je rok/jurk  (is deze in poporties met je algehele lengte? niet te kort/te lang?)
2. lange mouwen laten inkorten (als deze te lang zijn voor je) of verlengen (als deze te kort zijn bij je)
3. broeken laten inkorten (geeft meer lengte als je het op lengte laat maken) of verlengen (zodat het niet te kort oogt)
4. coupenaden in een rechte jurk of blouse laten aanbrengen (optisch meer taille)
5. van een jurk een top laten maken (als de stof echt heel mooi is)
6. knoopsluiting van je jasje verzetten
7. voeg schoudervullingen toe of laat deze juist weg

Ben je zelf niet handig of heb je er geen geduld voor om deze aanpassingen / stijltips zelf te doen? Ga op zoek naar een goede coupeuse.

Hulp nodig?
Kun jij hulp gebruiken om je garderobe helemaal JOU te maken? Wil jij ook weten welke items kleine aanpassingen nodig hebben zodat jij deze maximaal kunt door dragen? Of wil je gewoon even een frisse wind door je kast lagen gaan? Check hier of hier wat ik voor jou kan betekenen.

Look good, feel good… niet voor even maar je hele leven.
X Silvana

Eerste foto by: Cheryll van Weert fotografie